E-Ticaret sitesi oluşturmak için pek çok önemli unsur var. Bu içerikte sizinle önemli unsurları paylaşacağız. Pandemi süreci; gündelik yaşamı fazlasıyla değiştirdi. Nitekim insanlar ihtiyaçları için fiziksel dünyadan ayrılarak, dijitalleşen dünyaya adapte olmaya başladı bile. İnternetin bu noktada kazandığı güç, fiziksel mağazaların sahip olduğu pazarı etkileyerek, kendine yeni bir market oluşturmasına neden oldu. Öğrenim, iş, sosyalleşme planları ve diğer ihtiyaçlar için artık tek dayanak internet.
Artan kullanım hacmi ve oluşan talebi karşılamak için de birçok fiziksel firma da dijital hayata giriş yaparak bu pazardan pay almaya başladı. Bu noktada oluşan ihtiyacı da düşünerek, E-Ticaret sitesi oluştururken güvenilir bir rehber oluşturmanın gereğinin farkına vardık.
Kurumsallaşma adımları, güvenlik yapıları, kullanıcı deneyimi ve marka hiyerarşisi ile ilgili atmanız gereken temel adımlar, hem sitenizi hem de markanızı kısa süre içerisinde başarıya ulaştırabilir. E-Ticaret mağazaları oluştururken, yapmanız gereken adımları sizler için bir araya getirdik.
E-Ticaret’in 2021 Yılı İstatistikleri
E-Ticaret sitenizi nasıl oluşturacağınızın detaylarına geçmeden önce, sizinle bazı istatistikler paylaşmak istiyoruz. 2021 yılında yapılan araştırma, ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz birçok bilgi içeriyor:
- 2021’de 2,14 milyar küresel dijital alıcı olacağı tahmin ediliyor. Aslında bu sayı, 7,87 milyarlık küresel nüfusa oranlandığında, %27,2’ye denk geliyor. Ancak, online alışveriş tutkunlarının sayısı her geçen gün artıyor ve artmaya devam etmesi bekleniyor.
- 2021’de, E-Ticaret satışlarının dünya çapındaki perakende satışların %18,1’ini oluşturması bekleniyor. Bu istatistik, E-Ticaretin küresel ticaretin giderek nasıl daha önemli bir parçası haline geldiğini açıkça gösteriyor.
- Tüketicilerin, online alışveriş yapmasının bir numaralı nedeni ücretsiz teslimat. Diğer önemli nedenler arasında ise; indirimli fiyatlar, kullanıcı yorumlarını okuma ve kolay iade seçeneği bulunuyor.
- Alışveriş yapanların %33,6’sı fiziksel bir mağazadayken mobil cihazlarından fiyat karşılaştırmaları yapıyorlar.
- Tüketicilerin %81’i işletmelerin önerilerine değil, arkadaşlarının ve ailelerinin tavsiyelerine güveniyor.
- Kullanıcıların %58’i okudukları olumsuz yorumlarından etkileniyor ve ürünü satın almaktan vazgeçiyor.
- Ortalama olarak, E-Ticaret internet sitesi ziyaretlerinin yalnızca %1,94’ü bir satın alma işlemiyle sonuçlanıyor.
- Alışveriş sepetlerinin %69,57’si unutularak, E-Ticaret sitesinden çıkılıyor.
Niye E-Ticaret Sitesi Oluşturmalısınız?
Türkiye’de ve dünyada artan E-Ticaret hacmi, özellikle yeni neslin bu anlamda bir alternatife sahip olmamasıyla da büyük bir güç kazanıyor. E-Ticaret’in sahip olduğu büyüme hacmi; SEO ve Dijital Pazarlama sektörlerinin de paralelde büyümesiyle, kullanıcı standartlarını ve güvenlik önlemlerini de önemli noktalara taşıyor.
Bir istatistik ile durumu açıklamak gerekirse; tüketicilerin %43’ü bir ürünü satın almadan önce, internet üzerinden araştırma yapmayı tercih ediyor.
Bu verilerden de anlayacağınız üzere, E-Ticaret dünyasında var olmanız, işletmenizin karını daha da arttıracaktır. Ancak bir E-Ticaret sitesi oluşturmak için bundan çok daha fazla nedene sahipsiniz. Online bir mağaza, işletmelerin büyümelerini sağlayan çok sayıda fırsatı sunar.
Yeni Pazar Satın Almaları Elde Edebilirsiniz
Birçok işletme için, yeni bir pazardaki müşterilere ulaşmak zor olabilir. Özellikle küçük işletmeler ve yeni başlayan girişimciler için hedef kitleyi genişletmek biraz zaman almaktadır. Ancak bir E-Ticaret sitesi oluşturmak, satışlarınızın yalnızca fiziksel satışlarla sınırlı kalmamasını sağlar. Sizi daha önce hiç tanımamış müşterilere online olarak erişmenizi sağlar.
Benzersiz Alışveriş Deneyimleri Oluşturabilirsiniz
Online bir mağaza oluşturduğunuzda, tanıtımınızı yapabileceğiniz birçok farklı seçeneğe sahip olabilirsiniz. İşte size müjde! Artık ürünlerinizi, sadece vitrinde sergilemekle yetinmenize gerek yok. Videolar, hikayeler ve kişiselleştirilmiş müşteri hizmetleri aracılığıyla benzersiz bir alışveriş deneyimi yaratabilirsiniz. Böylece müşterilerinizi doğrudan etkileme şansına sahip olabilirsiniz.
Üstelik tüm bu deneyimleri oluştururken, ekstra bir harcama yapmanız da gerekmez. Müşterilere e-posta gönderimi veya aktif sosyal medya kullanımı, bu anlamda sahip olduğunuz seçeneklerden sadece birkaçıdır. Kuşkusuz ki bu atılımlar, fiziksel bir mağazanın sahip olamadığı fırsatlardan çok daha fazlasını müşterilerinize sunacaktır.
Markanızı Güçlendirebilirsiniz
Amazon ya da Trendyol gibi sitelerde satış yapıyorsanız, ürünleriniz kullandığınız platformdaki kategorilere göre listelenir. O nedenle çoğu müşteri sizden alışveriş yaptığının bile farkına bile varmaz. Ürünleri değerlendirebildikleri alışveriş sitesinden, alışveriş yaptıkları izlenimine kapılırlar. Sonuç olarak markanız hakkında doğrudan bir veriye ulaşamazlar. Oysa ki kendi E-Ticaret sitenizi oluşturmanız, ürünlerinizin nasıl sunulacağının kontrolünü sağlar. Müşterileriniz alışverişte aracı siteleri değil, sizi yani markanızı hatırlar.
E-Ticaret Sitenizi Nasıl Oluşturursunuz?
Kendi E-Ticaret sitenizi oluşturmak, aslında sandığınızdan çok daha kolay. Artık, işin çoğunu sizin için yapan birçok platform ve mevcut paket hizmetler var. Yine de size neyin teklif edildiğini ve sitenizin neye ihtiyaç duyduğunu tam olarak bilmeniz gerekiyor. Yeterince araştırma yaparsanız, önümüzdeki yıllarda hızla büyüyen bir E-Ticaret sitesi için doğru kararları alabilirsiniz.
- E-Ticaret Platformunuzu Seçin
- Bir Alan Adı Satın Alın
- Web Sitesi Geliştiricisiyle Çalışın
- Site Şablonunuzu Seçin
- Ürünlerinizi Sitenize Ekleyin
- Ödeme Yöntemlerinizi Ayarlayın
- Gönderim Ayarlarınızı Sıralayın
- Çevrimiçi Mağazanızı Test Edin ve Yayınlayın
E-Ticaret Platformunuzu Seçin
Doğru E-Ticaret hizmetini bulmak, yolculuğunuzun ilk adımıdır. Ürünleriniz ve markanızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir platformda yer almanız önemlidir.
E-Ticaret Platform Türleri
Farklı işletme türlerine uygun ve farklı işlevlere sahip üç ana E-Ticaret platformu mevcuttur. İstek ve ihtiyaçlarınız ile örtüşen platformu seçebilirsiniz. E-Ticaret platformları hakkında bilmeniz gerekenler:
Açık Kaynak
- Adından da anlaşıldığı üzere, açık kaynak platformları kaynak kodlarını kullanmak isteyenlere ücretsiz erişim olanağı sunar.
- Kurulumu ücretsizdir ve istediğiniz şekilde özelleştirilebilirsiniz.
- Ancak, açık kaynaklı platformlar, opitmum bir kullanım için genellikle gelişmiş kodlama bilgisi gerektirir.
- Güvenlik ise, endişelenmeniz gereken bir konudur. Sitenizin güvenliğini sağlaması adına birkaç uzmanı işe almanız gerekebilir. Bu da ekstra masraf demektir.
Servis Olarak Sunulan Yazılımlar
- SaaS (Servis Olarak Sunulan Yazılım), abonelik servisi olarak kullanıcılara sunulan bir E-Ticaret platformudur.
- Genellikle, bu servislerin kullanımı kolaydır. Özelleştirilebilir ve sağlam güvenlik önemlerine sahiptir.
- Özellikle E-Ticaret için tasarlandıkları için, ödeme işlemleri gibi süreçleri rahatlıkla yönetebilirsiniz.
- Aylık abonelik ücreti, işlem ücretleri gibi ödemeler, SaaS’ı tercih ederken göz önünde bulundurmanız gereken masraf kalemleridir.
- Bazı servisler, E-Ticaret sitenizi oluşturduktan sonra servis adını gösterme seçeneğine sahip olabilir. Örneğin, Wix ile kurulmuş sitelerde, ekranın alt kısmında “Wix ile oluşturuldu.” yazısı yer alır. Bu seçeneğe dikkat etmenizi, premium hesap opisyonunu seçmenizi öneririz. Premium hizmetler, web sitenizde servis sağlayıcınız da olsa, başka markaların reklamını yapmanızı engeller.
Headless (Başsız) Ticaret
- Headless ticaret, alışveriş sepetini ve E-Ticaret sitelerinin görüntü katmanını ayrı tutar. Bu, ön uçta içerik yönetim sistemi (CMS), dijital deneyim platformu (DXP), aşamalı web uygulaması (PWA) veya diğer teknolojileri kullanabileceğiniz anlamına gelir. Arka uçta ise bir E-Ticaret motoruyla tüm bu uygulamaları geliştirebilirsiniz.
- Headless ticaret, müşteriye yönelik değişiklikleri hızlı bir şekilde yapabilmenizi sağlar. Bu, işletmenize bol miktarda yaratıcı unsur entegre edebileceğiniz anlamına gelir.
- Ayrıca, headless ticaret yöntemi diğer yöntemlere oranla işletmeniz adına daha az maliyet demektir. İşletmeniz için, güvenlik ve PCI uyumluluğunu dış kaynaklardan temin ederken mağazanız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz.
E-Ticaret Hosting Servisi
Hosting servisi hizmeti, verilerinizin depolanmasını sağlar. Web sitenizin güvenliği ve bütçeniz hususunda önemli bir karar vermeniz gereken bu adımda, önünüzdeki hosting seçeneklerini anlamak için biraz zaman ayırmalısınız.
Bulut (Cloud) Hosting Servisi
- Bulut Hosting, verilerin harici bir serviste barındırılan E-Ticaret sitelerini ifade eder.
- Genellikle SaaS veya Headless ticaret şirketleri tarafından tercih edilir.
- Platform, sitelerin güvenliğini sağlayan güncellemelerin, yamaların ve yükseltmelerin yanı sıra çalışma sürenizi de yönetir.
- Açık kaynak platformları, Hosting maliyetlerini içeren bir seçeneğe de sahip olabilir. Ancak yine de güvenlik ayarlamalarını sizin yapmanız gerekir.
Yerinde (On-premise) Hosting Servisi
- Yerinde hosting, işletmeye ait sunucularda barındırılan E-Ticaret sitelerini ifade eder.
- Genellikler açık kaynaklı platformlu E-Ticaret sitelerini tarafından tercih edilir.
- Yerinde Hosting servisini tercih etmeniz, bazı işlerler ilgilenmesi için iş almanız gereken ek personel demektir. Nitekim kurulumun gerçekleşmesi ve sitenizi güvenliğinin sağlanması için teknik personele ihtiyacınız olur.
- Yerinde Hosting servisi, genellikle büyük ölçekli işletmeler için daha uygundur.
E-Ticaret Platformunuzu Seçerken Göz Önünde Bulundurmanız Gerekenler
Müşterilerinize en iyi E-Ticaret deneyimini sunmak için sisteminizin sorunsuz çalışması gerekir. Tercih ettiğiniz E-Ticaret platformunun en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için şu kontrolleri yapmanızı öneriyoruz:
- Web Site Performansı
- Trafik Kapasitesi
- Mobil Optimizasyon
- Güvenli Ödemeler ve Veriler
Web Site Performansı
- Seçtiğiniz platformun tutarlı bir şekilde çalıştığından emin olun. Böylece müşterileriniz ne zaman alışveriş yapmak isterse istesin, web sitenize erişim sağlayabilir.
- Sınırsız API (Uygulama Programlama Ara Yüzü), sitenizin daha kolay yönetilmesini sağlar. Hızlı yüklenen sayfalar, müşterilerinize en iyi alışveriş deneyimini yaşatır.
Trafik Kapasitesi
- Seçtiğiniz platform, sitenizin trafiğini karşılayabilir mi?
- İşletmeniz büyüdükçe, E-Ticaret platformunuz sizinle birlikte büyüyecek kapasiteye sahip mi?
- Yılın özel günlerinde, olağanüstü trafiğin üstesinden gelebiliyor mu? Tüm bu sorulara olumlu cevap almanız gerekiyor.
Mobil Optimizasyon
- Kullanıcıların çoğunlukla mobil cihazlardan alışveriş yapmayı tercih ettiklerini biliyoruz. Bu nedenle platformunuzun, mobil cihazlar için optimize edebilmesi çok önemlidir.
- Ayrıca, müşterilerinizin mobil uygulamada onlara en yakın mağazayı bulabilmelerini sağlamalısınız.
- Mobil uygulamanıza ekstra özellikler ekleyerek müşteri deneyimini geliştirmenin yollarını arayın.
Güvenli Ödemeler ve Kullanıcı Verileri
- Seçtiğiniz platform, hem sizin hem de müşterilerinizin verilerini koruyabilmelidir.
- SaaS çözümleri, aylık planlarının bir parçası olarak SSL ve PCI gibi güvenlik önlemleri içerir.
- Yerinde hosting ve açık kaynaklı platformlarda, daha yüksek güvenlik önlemlerine sahip olmanız gerekir. Çünkü bu iki platform seçeneği, siber saldırılara karşı daha savunmasızdır.
Kullanabileceğiniz E-Ticaret Web Sitesi Oluşturucuları
Web sitesi oluşturucunuz, online mağazanızın temelini inşa etmenizi sağlar. Bu nedenle E-Ticaret için özel olarak tasarlanmış web site oluşturucuları, genel oluşturuculardan çok daha fazla seçeneğe sahiptir. Kullanabileceğiniz bazı E-Ticaret web sitesi oluşturucuları şunlardır:
- BigCommerse ve Shopify birer SaaS çözümüdür.
- Magento, yerinde hosting servisidir.
- WooCommerce açık kaynaklı bir WordPress eklentisidir, bu nedenle kurulumu ücretsizdir.
Bir Alan Adı Satın Alın
Hâlihazırda bir alan adınız varsa, E-Ticaret web sitesi oluşturucunuza alan adınızı aktarabilirsiniz. Bir alan adına henüz sahip değilseniz, şu adımlara dikkat ettiğinizden emin olun.
Kolay Hatırlanır Bir Alan Adı Seçin
- Bir alan adının hatırlanması ve yazılması kolay olmalıdır. Bu nedenle farklı olmak için zor isimler tercih etmeyin.
- İmla kurallarına uymanız gerekmez. Mesela Google, kurucuları bu isme karar verene kadar bir kelime bile değildi.
- Alan adınızın telaffuzu kolay olmalı. Müşterilerinizin, arkadaşlarına sitenizi önerebilmesi için söylemesi kolay bir alan adı seçin.
- Tire ve sayı kullanmaktan kaçının. Çünkü bu tarz ifadeler, ziyaretçilerin web adresini kolayca paylaşmasını zorlaştırır.
Genel İfadelerden Kaçının
Genel ifadeli bir alan adını iki sebepten dolayı tercih etmemenizi öneriyoruz. İlki, müşterileriniz sitenizin adını kolayca unutabilmesi. İkincisi ise SEO sıralamasına sahip benzer isimli siteler sizin önünüze geçebilmesidir. Marka isimler akılda her zaman daha kalıcıdır. Bu nedenle alan adınızın yeterince kendini gösterdiğinden emin olun.
Ne Kadar Kısa, O Kadar İyi
- Alan adınızın 6-14 karakter uzunluğunda olmasına özen gösterin. Böylece müşterilerinizin adınızı hatırlaması daha kolay olur.
- Daha kısa adlar, pazarlama kampanyalarınızda kullanmanız için size kolaylık sağlayacaktır. Bu durum, tüketiciler sizi yalnızca arama motoru sonuçlarından bulsa bile daha fazla müşteri kazanabilmenize yol açar.
Web Sitesi Geliştiricisiyle Çalışın
Henüz test etme aşamasındaysanız bile; site geliştiricileri, E-Ticaret sitesi kurma sürecinizi daha basit hale getirebilirler. Nitekim gereken teknik bilgiye sahip oldukları için süreci hızlandırarak, satışlara erkan başlamanızı sağlayabilirler. Bu da maddi kazanımlarınızı, hızlı bir şekilde elde edeceğiniz anlamına gelmektedir.
Anlaştığınız geliştiriciyle, iş takvimini sorun. Bu sayede net bir lansman tarihinizi planlayabilirsiniz. Aynı zamanda portfolyolarını görmeyi isteyin ve geçmiş işlerinden referanslar alın. Geliştiricinizin vizyonunuzu paylaştığından ve bütçeniz dahilinde istediğinizi oluşturabildiğinden emin olun.
Site Şablonunuzu Seçin
Şablonlar, işletmenize uyum sağlayacak şekilde özelleştirebileceğiniz hazır tasarımlardır. Bir kodlama bilgisine sahip olmadan sitenizin iyi görünmesine yardımcı olurlar. Bir şablon seçerken aşağıdaki maddelere dikkat edin.
Müşteri Kullanımı
Web sitesinde sorunsuz gezinme, mükemmel bir müşteri deneyimi için çok önemlidir. Eğer müşteriniz istediğini bulamazsa, web sitenizden çıkar ve başka bir yerden alışveriş yapmaya koyulur.
Ana Sayfa Tasarımı
Seçtiğiniz şablonun ana sayfası, vermek istediğiniz mesajı iyi yansıtıyor mu? Resim, slayt gösterileri veya video ekleyebileceğiniz alanlar var mı? Girişimcilik hikayenizi, ziyaretçileriniz ile paylaşabileceğiniz özel bir alan var mı?
Kullanıcılar, ne tür bir işletme olduğunuzu ilk bakışta anlayabilmelidir. Bu nedenle şablonunuzun sizi net bir şekilde anlattığından emin olun.
Özelleştirme Seçenekleri
- Sayfaların hangi bölümleri özelleştirilebilir?
- Markanıza uygun bir yazı tipi ve renk düzeni var mı?
- Kaç resim ekleyebilirsiniz?
- Ürünleriniz nasıl görüntülenecek mi?
- Sosyal medya gömülü olabilir mi?
Çoğu online mağaza oluşturucu, yerleşik olmayan özellikler eklemek için eklentiler kullanır. Bu nedenle şablonu özelleştirebilmek için hangi eklentilere ihtiyacınız olduğunu gözden geçirin.
Ürünlerinizi Sitenize Ekleyin
Ürün sayfaları, müşterilerinize ne vaat ettiğinizi gösterdiği için sitenizdeki en kritik sayfalardandır. Optimize edilmiş ürün açıklamaları, göz alıcı resimler ve doğru kategoriler ekleyerek ürünlerinizi en iyi şekilde sergilediğinizden emin olun.
Ürün Açıklamaları
Ürün açıklamaları, E-Ticaret sitenizin önemli bir parçasıdır. SEO kurallarına uyduğunuzdan emin olun. Açıklama yazarken klişelerden, uzun cümlelerden ve karmaşık ifadelerden kaçının. Açıklamalarınızın aşağıdaki sorulara cevap verdiğinden emin olun.
- Bu ürün kimin için?
- Ürünün temel detayları nelerdir?
- Bu ürünü nerede ve ne zaman kullanılır?
Ürün Görselleri
E-Ticaret kullanıcıları görsel bilgilerle daha çok ilgilenir, bu nedenle yüksek kaliteli ürün görselleri kullanmanız önemlidir. Ürün fotoğraflarınızı seçerken şu kriterlere dikkat edin:
- Yüksek kaliteli fotoğraflar kullanın.
- Her fotoğrafın aynı boyutta olduğundan emin olun.
- Ürünün farklı seçenekleri için farklı fotoğraflar ekleyin.
Ürün Kategorileri
Müşterilerinizin, aradıklarını bulabilmeleri için ürünlerinizi kategorilere ayırın.
Ayrıca müşterilerinizin belirli markaları ve fiyat aralıklarını seçebilmeleri için kategorilerin altına filtre seçenekleri ekleyin. Öne çıkan ürünler, tüketicileri satmak istediğiniz ürüne yönlendirmenin iyi bir yoludur.
Ödeme Yöntemlerinizi Ayarlayın
Bir satışı başarıyla tamamlayabilmeniz için güvenilir ödeme yöntemleri seçmeniz çok önemlidir. Ödeme yöntemi çok karmaşıksa veya güvenilir değilse, müşteri sitenizi terk edebilir ve geri dönmeyebilir.
E-Ticaret Ödeme Yöntemleri
Artıları ve eksileri olan üç farklı ödeme yöntemi vardır. Bir ödeme yöntemine karar verdiğinizde, ödemelerinizi ve bilgilerinizi güvende tutmak için atmanız gereken adımları belirleyin.
Yönlendirmeler
Yönlendirme, müşteriyi ödeme yapması için ayrı bir sayfaya götürür. Bu anlamda en yaygın kullanılan örnek PayPal’dır.
Kasa Sitede, Ödeme Dışarıda
Bu ödeme yöntemi, kasa ayrıntıları da dahil olmak üzere ödemenin ön işlemlerini site üzerinde barındırır. Ancak ödeme site dışında tamamlanır.
Yerinde Ödemeler
Sitenizde yapılan ödemeler, size tam kontrol ve sorumluluk verir. Bu nedenle yöntemin çalışabilmesini ve güvenliğini sağlayan büyük çaplı şirketler tercih eder.
Ödeme Yönteminizi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Ödeme yöntemi entegrasyonu, kredi kartı verilerini şifreleyen ve ödeme işlemcinize ileten güvenli bir yöntemdir. E-Ticaret sitenizin önemli bir parçası olduğu için, ödeme entegrasyonunuzu araştırdığınızdan ve anladığınızdan emin olun. Ödeme yöntemi seçiminde şu kriterlere dikkat edin.
- Kullanım kolaylığına dikkat edin.
- Kullanıcı yorumlarını dikkate alın.
- Ek ücretleri aklınızda bulundurun
- PCI uyumlu ve güvenli olduğundan emin olun.
Gönderi Politikanızı Belirleyin
Kargo, E-Ticaretin kritik bir bileşenidir. Her müşteri siparişini en kısa sürede teslim almayı ister. Bu nedenle gönderi ayarlarınızı stratejik bir şekilde belirlemenizi öneririz.
Gönderi politikanız kargo ücretlerini ve anlaştığınız kargo firmalarını içerir. Ücretsiz kargo mu, sabit bir ücret mi yoksa değişken bir ücret mi teklif ediyorsunuz?
E-Ticaret Gönderi Çözümlerini Seçin
Gönderi çözümünüze karar verin. Paketlemeyi siz mi yapacaksınız? Yoksa fabrikadan çıkan ürünlerin direkt satışını mı yapacaksınız?
Çevrimiçi Mağazanızı Test Edin ve Yayınlayın
Başarılı bir açılış, E-Ticaret sitenizdeki her şeyin doğru çalışmasına bağlıdır. Bu yüzden “Yayınla” düğmesine basmadan önce her şeyi test ettiğinizden emin olun. Son checkler her daim hayat kurtarıcıdır.
- Ödeme yöntemleriniz çalışıyor mu?
- Web sitenizdeki işlevler çalışıyor mu?
- Web siteniz mobil cihazlarda çalışıyor mu?
- Web sitenizi farklı tarayıcılarda test edin.
- Web sitenizin dil, saat, iletişim bilgileri, ölçü birimleri vb. ayarlarını kontrol edin.
Bir E-Ticaret sitesi, sadece ürünlerinizi sattığınız bir platformdan çok daha fazlasıdır. Esasında işletmenizin markasını güçlendiren, yeni müşteriler kazandıran bir deneyim yeridir. Başarılı bir E-Ticaret sitesi oluşturabilmeniz için atmanız gereken adımları sizler için sıraladık. Adım adım E-Ticaret oluşturma rehberimize eklemek istediğiniz bir öneri veya sorunuz varsa, gelin yorumlarda buluşalım.