E-Ticaret Siteleri için Ücretsiz Fotoğrafçılık Kaynakları

E-ticaret sitelerinde kaliteli görsel kullanımı, kullanıcı deneyimi açısından oldukça etkilidir. Bir web sitesinin dikkat çekici olmasındaki en önemli faktörlerden biri, kullanılan görsellerdir. Eğer web sitenize giren kullanıcıları büyülemek, onların web sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlamak istiyorsanız site tasarımını etkili görseller ile desteklemelisiniz.

E-ticaret siteleri için geliştirilen pek çok stok görsel sitesi bulmak mümkündür. Bu sitelerin bazıları ücretsiz kullanılırken bazıları belirli bir ücret karşılığında kullanılmaktadır. Aradığınız görselleri ücretsiz sitelerde rahatlıkla bulabilmeniz mümkündür. Aşağıdaki listeden ücretsiz stok görsel sitelerinin detaylarına ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz

Burst

Burst

Burst, kendi fotoğrafçıları tarafından çekilen ve gönderilen binlerce telifsiz fotoğrafı içeren, Shopify destekli bir stok görsel sitesidir. E-Ticaret siteleri tarafından sıkça kullanılan Burst’taki tüm görsellerin kullanımı ücretsizdir. Düşük çözünürlüklü görüntüleri indirdikten sonra e-posta adresinizi girerek yüksek çözünürlüklü sürümlere erişebilirsiniz.

Siteyi Ziyaret Et

Freeimages

Freeimages

Free Images, hem kişisel hem de ticari amaçlarla kullanabileceğiniz 300.000’den fazla stok fotoğraftan oluşan bir stok görsel sitesidir. E-Ticaret siteleri için de oldukça uygun görseller içermektedir.

Siteyi Ziyaret Et

Pixabay

Pixabay

 

Yüksek kaliteli görseller arıyorsanız, Pixabay’ın 1,5 milyondan fazla fotoğraf ve videodan oluşan devasa kitaplığı sizi kesinlikle etkileyecektir. Ayrıca bu sitede renk, boyut, yön, kategori ve ortam türüne göre filtreleme yapmanız da mümkündür.

Siteyi Ziyaret Et

Skitterphoto

Skitterphoto

Skitterphoto’daki tüm görseller kamuya aittir. Bu nedenle bu görselleri ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bu listedeki çoğu web sitesinde olduğu gibi, bu sitede de oldukça fazla görsel bulunmaktadır. Ayrıca bu sitede kategori, tarih, görüntüleme sayısı, indirme ve beğeni sayısına göre filtreleme işlemi yapılabilmektedir.

Siteyi Ziyaret Et

Pexels

Pexels

Bu sitedeki tüm görseller ücretsiz olarak kullanılabilmektedir ve telif hakları bulunmamaktadır. Ayrıca videolar için de oldukça fazla stok sunulmaktadır. TYine E-Ticaret siteleri için oldukça uygun bir kaynaktır.

Siteyi Ziyaret Et

Gratisography

Gratisography

Eğer sıra dışı fotoğraflara ihtiyacınız varsa, bu web sitesini mutlaka ziyaret etmelisiniz. “Dünyanın en ilginç ücretsiz yüksek çözünürlüklü resim koleksiyonu” olarak adlandırılan Gratisography, size başka hiçbir yerde kolayca bulamayacağınız alışılmadık görüntülerden oluşan dolu dolu bir fotoğraf stoğu sunmaktadır.

Siteyi Ziyaret Et

Freedigitalphotos.net

Freedigitalphotos.net

Bu web sitesi tamamen ücretsiz fotoğraflardan oluşmaktadır. Bu web sitesinde fotoğraf ve illüstrasyon kitaplığında arama yapabilir hatta görsellerin içinde insan bulunup bulunmadığına göre filtreleme yapabilirsiniz.

Siteyi Ziyaret Et

Freerange

Freerange

Freerange, ticari kullanım için lisanslanmış geniş bir ücretsiz fotoğraf ve illüstrasyon koleksiyonuna sahiptir. Bu fotoğrafları, E-Ticaret siteniz için telif problemleri yaşamadan rahatça kullanabilirsiniz.

Siteyi Ziyaret Et

Unsplash

Unsplash

“Herkes için fotoğraflar” sloganıyla yola çıkan Unsplash üzerinden, bir sınırlama olmadan, dilediğiniz kadar fotoğraf indirebilir ve kullanabilirsiniz.  Bu ücretsiz web sitesinde de geniş bir fotoğraf  stoğu sunulmaktadır.

Siteyi Ziyaret Et

Dreamstime (Free Image Portfolio)

Dreamstime, geniş bir ücretsiz resim stoğuna sahip, abonelik tabanlı bir stok fotoğraf web sitesidir. Bu fotoğraflardan beğendiklerinizi indirebilir ve dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda arama çubuğu aracılığıyla istediğiniz fotoğrafı rahatça bulabilirsiniz. Sitenin yalnızca ücretsiz resimler sunması için doğru filtreleme yaptığınızdan emin olmalısınız. Bu sayede E-Ticaret siteniz için harika fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

Siteyi Ziyaret Et

Morguefile

Morguefile

Morguefile, ticari kullanım için ücretsiz olan 350.000’den fazla fotoğraftan oluşan bir stok sunmaktadır. Kolayca kullanılabilen arama çubuğu sayesinde aradığınız görselleri saniyeler içinde bulmanız mümkündür. E-Ticaret siteniz için harika fotoğraflara ulaşmak için bu kaynağı kullanabilirsiniz.

Siteyi Ziyaret Et

Picjumbo

Picjumbo

Picjumbo, özellikle iş, yemek, insanlar ve mimari gibi kategorilerde etkileyici fotoğraflara ve geniş bir stoğa sahiptir. Kesinlikle göz atmaya değer!

Siteyi Ziyaret Et

New Old Stock

New Old Stock

New Old Stock, telif hakkı kısıtlamaları içermeyen ücretsiz ve herkese açık bir stok görsel sitesidir. Özellikle eski tip fotoğraflar arıyorsanız, bu siteye mutlaka göz atmanızı öneririz. Bu sitede mutlaka E-Ticaret sitenize uygun bir eski tip fotoğraf bulacağınıza eminiz.

Siteyi Ziyaret Et

Barnimages

Barnimages

Barnimages, herkese açık için ücretsiz ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar sunan bir web sitesidir. Kolay kullanımlı bir arama çubuğuna sahip olan sitede fotoğrafın yanı sıra yazı stilleri ve grafiklere de ulaşmanız mümkündür.

Siteyi Ziyaret Et

Albümarium

Albümarium

Harika ücretsiz stok görsel sitelerinden biri de Albümarium’dur. Bu siteye yüklenen tüm fotoğraflar, Creative Commons Attribution lisansı kapsamındadır. Bu web sitesinde yüzlerce kategoride stok görsele ulaşmak mümkündür.

Siteyi Ziyaret Et

Styled Stock

Style Stock’ta büyük ölçüde kadınların ilgi duyduğu moda ve güzellik gibi kategorilerde görseller bulunmaktadır. Bu görselleri ticari amaçlı kullanmanız mümkündür. Bu sitede bulunan görsellerin telif hakları ise fotoğraf sahiplerine aittir.

Siteyi Ziyaret Et

Magdeleine

Magdeleine

Magdeleine, geniş bir stok barındırmamaktadır fakat bünyesindeki fotoğraflar oldukça farklı ve etkileyicidir. Bu sitede genellikle doğa, mimari ve teknoloji gibi kategorilerde görseller bulunmaktadır. Eğer bu kategorilere ait bir E-Ticaret siteniz bulunuyorsa Magdeleine mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir adrestir.

Siteyi Ziyaret Et

Negative Space

Negative Space, yüksek kalite ve çözünürlüğe sahip görseller sunan bir stok görsel sitesidir. Moda, sanat ve çok daha fazla kategoride kaliteli görsele ulaşmak için bu web sitesini tercih edebilirsiniz. Giyim üzerine bir E-Ticaret siteniz bulunuyorsa mutlaka göz atmanızı öneririz.

Siteyi Ziyaret Et

Life of Pix

Life of Pix

Life of Pix; hayvanlar, insanlar, mimari gibi pek çok kategoride stok görsel sunmaktadır. Çeşitli kategorilerden oluşan bu site ücretsiz kullanım için geniş bir koleksiyona sahiptir. Anahtar kelimeye veya kategoriye göre arama yaparak ve sonuçları filtreleyerek aradığınız fotoğrafa rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Siteyi Ziyaret Et

Picography

Picography

Picography, doğa çekimlerinin çoğunlukta olduğu bir fotoğraf stoğuna sahiptir. Bu nedenle bitki, hayvan gibi kategorilerde kaliteli fotoğraflar arıyorsanız bu siteyi çok severek kullanacağınıza eminiz.

Siteyi Ziyaret Et

Im FREE

Im FREE

IM Creator’daki kişiler tarafından oluşturulan IM Free, ticari kullanım için seçilmiş fotoğraflardan oluşan ücretsiz web tasarım kaynakları koleksiyonudur. Geniş bir kategori çeşitliliği bulunan sitede arama çubuğu sayesinde kolayca arama yapılabilmektedir.

Siteyi Ziyaret Et

PublicDomainPictures

PublicDomainPictures

PublicDomainPictures; hayvan, doğa, yiyecek, insan ve spor gibi pek çok kategoride görsel stoğu sunan bir ücretsiz stok görsel sitesidir. Bu web sitedeki hiçbir görselde telif hakkı bulunmamaktadır.

Siteyi Ziyaret Et

MMT

MMT

MMT; sitenizde, temalarınızda, sosyal paylaşımlarınızda, makalelerinizde ve daha fazlasında kullanabileceğiniz fotoğraflar sunan bir web sitesidir. Çok geniş bir stoğa sahip değildir fakat doğa, şehir, teknoloji gibi kategorilerde kaliteli görsellere ulaşmak için tercih edilebilecek bir sitedir.

Siteyi Ziyaret Et

Shot Stash

Shot Stash

Shot Stash  kapsamlı fotoğraf koleksiyonuna sahip değildir fakat  oğa, yiyecek ve teknoloji kategorilerinde görseller arıyorsanız harika görsellere ulaşmanız mümkündür.

Siteyi Ziyaret Et

En fazla tercih edilen ücretsiz fotoğraf sitelerini sizler için derledik ve paylaştık. Bu sitelerden birini veya birkaçını kullanıp memnun kalırsanız yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir