Markanızla Tanışmamış İnsanları Alışverişe Nasıl İkna Edersiniz?

E-Ticaret web sitenizi kurdunuz, önünüzde heyecan verici bir yol var. Bu heyecan verici yolculukta çeşitli başarılar ve zorluklar sizi bekliyor. E-Ticarette başarılı olmanın en net kuralı tabi ki satış yapabilmektir.

Bunu nasıl yapacağınız konusunda kafanız karışıksa endişelenmeyin, işte size bazı öneriler:

Markanızla Tanışmamış İnsanları Alışverişe Nasıl İkna Edersiniz?

Mağazanızı Kurarken Gelecekteki Müşterilerinizi Düşünün

Yeni bir müşteri sizi bulduğunda, muhtemelen kim olduğunuzu bilmez. Dikkat süreleri de çok sınırlıdır. Satış yapmak istiyorsanız, kendinizi müşterilerinize tanıtmanız ve onların güvenini kazanmanız gerekir. Bunu yaparken de hızlı hareket etmeli ve dikkat çekmelisiniz. Mağazanızı kurarken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç noktadan bahsedeceğiz.

Tasarımınızı Düşünün

Siteniz, müşterilerinizin ilgisini çekecek ve alışverişe yönlendirecek kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olmalıdır. Bu, profesyonel ve güvenilir bir imaj yaratmanızı sağlayacaktır. Site tasarımının hem mobil hem de masaüstü için optimize edildiğinden emin olun. Müşterilerinizin çoğu muhtemelen mobil cihazlarından alışveriş yapacaktır. Özellikle mobil tasarımını fazlaca önemseyin.

İletişim Bilgilerini Hazır Bulundurun

Sizinle temasa geçmelerini kolaylaştırdığınızda müşterilerin size güvenmesi daha olasıdır.İletişim bilgilerinizi, sosyal medya ve web sitenizde kolay ulaşılabilir kısımlara ekleyin.

Sizinle temasa geçtiklerinde hemen yanıt verin. DM’ leri ve yorumları asla cevapsız bırakmayın. Arama ve maillere mutlaka dönüş yapın hem de en hızlısından.

Unutmayın size ulaşan bir müşteri, sizinle ilgileniyor demektir. İlgisi dağılmadan onunla iletişim kurmalı ve ikna etmelisiniz. Cevap vermediğiniz her saniye, müşterinin başka bir markaya yönelme ihtimali artacaktır.

Kendinizi Tanıtın

Hakkında sayfasında sizi anlatan yazı, web sitenizi kurarken öylesine yazılan bir şey olmamalı. Bunun yerine, hikayenizi kendi sözlerinizle anlatmalı ve bunu samimi bir üslupla sunmalısınız. Sadece kendiniz olun. İnsanlar markanın arkasındaki kişiyi tanımayı sever. Sizinle samimi bir bağ kurarlarsa satın alma olasılıkları daha yüksek olacaktır.

Müşterilerinizin Sorularını Yanıtlayın

Ortaya çıkabilecek tüm soruları yanıtlayan bir “Sık Sorulan Sorular” sayfası oluşturun. Müşterilerinizin yerine düşünün ve markanızla ilgili akıllarda soru işareti bırakmayın. Size en sık gelen soruları, anlaşılabilir bir dil ile açıklayın.

Karmaşık terimler kullanmadan anlaşılması kolay cevaplar verin. Bilgilerin doğru ve güncel olduğundan emin olun. Mağazanız büyüdükçe içeriğinizi ara sıra yeniden gözden geçirmeniz gerektiğini unutmayın.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Çalışması Yapın

Google, bir müşterinin sorusunu en iyi şekilde yanıtlayan adresleri/markaları ödüllendirir. Yani o içeriği arama sonuç sayfasında en üst sıralara taşır. SEO çalışmasının büyük kısmı kurulum sırasında gerçekleşir. Sonrasında ise içerik beslemeleriyle SEO performansı arttırılır.

SEO performansınızı geliştirmek için yapabileceğiniz birkaç şey:

  • Ürünleriniz ve içeriğiniz ile alakalı yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeleri tespit edin.
  • Ürünlerinizin arama motorlarında görünür kalmasını sağlamak için ürün listelerini optimize edin.
  • Hem SEO’ya uygun hem de kullanıcı dostu içerik oluşturun. Bir sayfayı fazla sayıda anahtar kelime ile doldurmak, genellikle organik trafiğinizi kesintiye uğratabilecek bir Google cezasına neden olur.
  • Sitenizi sosyal medya aracılığıyla tanıtın ve diğer sitelerden mağazanıza bağlantı alın.

Ürünlerinizi Gösterin ve Anlatın

Eminiz mağazanız için harika ürünler seçtiniz ama bunları başarılı şekilde tanıtmanız da gerekiyor. Seçtiğiniz ürünleri etkili bir şekilde sunmazsanız o ürünün güzelliğinin önemi kalmayacaktır. Asıl kritik nokta ürün değil onu sunma şeklidir. Aşağıdaki yöntemler ile ürünlerinizi en etkili şekilde tanıtın.

Cazip Ürün Resimleri Çekin ve Paylaşın

Gerçek mekanda faaliyet gösteren bir mağazaya gittiğinizde ürünlere dokunabilir, kıyafetleri deneyebilirsiniz ancak bunların hiçbiri E-Ticaret dünyasında mümkün değildir. Bu nedenle, müşterilerinizin ne satın alacakları konusunda karar vermelerine yardımcı olmak için mükemmel ürün resimleri ve ayrıntılı açıklamalar sunmak önemlidir .

Ürünlerinizi tüm açılardan çekin ama bunu yaparken estetik durmasına da özen gösterin. Bunun için çeşitli dekorasyon ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Ürün açıklamalarında ise mutlaka ürün boyutunu yazın. Bir giyim mağazası iseniz, tüketicilerin ürünü kendi beden ölçüleriyle karşılaştırılabilmesi için mankenin beden ölçülerini yazın.

Sosyal Kanıt Gösterin

Müşterilerinizin referanslarını veya ürün incelemelerini web sitenizde yayınlamak, güven oluşturmanın harika bir yoludur. Ürünlerinizin ne kadar iyi olduğu hakkında konuşurken müşteriler size inanmayabilir ancak bunu iletişim kurabilecekleri insanlardan duyarlarsa, sizden satın alma olasılıkları daha yüksek olacaktır.

Dürüst olun ve başlangıçta yalnızca aileniz ve arkadaşlarınız olsalar bile bu içeriği gerçek müşteriler vasıtasıyla oluşturun. Bunları kendiniz yazmaya çalışmayın aksi takdirde inandırıcılığını yitirebilir.

Çevrim İçi Reklamlar Verin

Reklamlar, trafiği doğrudan web sitenizin önemli sayfalarına çekecektir. Hedef kitlenize bağlı olarak, Facebook veya Google reklamlarına yatırım yapın. Google, daha çok alışveriş yapan kişinin neden alışveriş yaptığı ile ilgilidir. Mesajınız şöyle olmalıdır: “şimdi satın al avantajlı fiyatları kaçırma.”

Facebook’ta, göz alıcı görseller paylaşın ve “Bu tişörtün içinde harika görün” gibi istek uyandıran bir dil kullanın.

Reklam platformları, kurulum sürecinde reklamınızı sizin için optimize edebilir, platformun otomatik optimizasyon seçeneklerini kullanabilirsiniz. Neyin işe yaradığını görmek için denemeler yapın, denemeye ve geliştirmeye devam edin.

Yeniden pazarlama reklamları da son derece etkilidir. Bu reklamlar, web sitenizi daha önce ziyaret etmiş kişilerin karşısına çıkar. Yeniden pazarlama reklamları Facebook veya Google’da görünür. Bunun için mağazanıza bir piksel veya belirli bir kod parçası eklemeniz gerekir. Sipariş çıkışı, pikselinizi yerleştirmek için ideal bir yerdir.

Influencerlar ile Çalışın

Doğru influencer ile çalışmak, satışlarınızı arttırmaya yardımcı olabilir.

Yüksek takipçili makro bir influencer ile çalışmak zorunda değilsiniz. Daha az takipçili mikro influencerlar, satış yapma söz konusu olduğunda inanılmaz derecede etkili olabilir çünkü bu kişiler takipçileriyle daha yakın ilişkiler kurar ve güvenilir olarak görülürler.

Kiminle çalışacağınıza karar verdiğinizde bir sözleşme hazırlayın. Influencerların çoğu bu sürece aşinadır. Bu sayede ürünlerinizi en iyi nerede ve nasıl tanıtacaklarını bilirler. Sonuçlar iyiyse, yatırımınızı ikiye katlamak için iyi bir yol keşfetmişsiniz demektir.

Müşterilerinizle Konuşun

Müşterinizle doğrudan iletişim kurarak hem kendinizi hatırlatın hem de aranızdaki bağı güçlendirin. İşte bunun için kullanabileceğiniz yöntemler:

Stratejik E-Postalar Gönderin

E-Posta, gelecekteki müşterilerinizle iletişim kurmanın harika bir yoludur. Peki, bunu nasıl yaparsınız?

  • Markanızı tanımaya başlaması için işletme hesabınızdan E-Posta gönderin.
  • Gelecekteki müşterilerinize bir kupon sunarak E-Posta listenizi büyütün.
  • Onlara sunacak heyecan verici bir şeyiniz olduğunda E-Posta gönderin.

Her zaman olduğu gibi, etkili olduğundan emin olmak için zaman zaman E-Posta stratejinizi yeniden değerlendirmek önemlidir. Neyin işe yarayıp yaramadığını ve nedenini anlamak için E-Posta istemcinizdeki veriler aracılığıyla performansınızı analiz edin. Müşterilerinize doğrudan da sorabilirsiniz.

Müşterilerinizle Sohbet Edin

Tüketiciler bireysel ilgiyi severler. Özellikle, soruları olan kişiler, sizinle sohbet etmekten keyif alabilir. Bu nedenle web sitenizde sohbet özelliğini etkinleştirmeyi düşünebilirsiniz. Araştırmalar, müşterilerinizle doğrudan sohbet etmenin mağazanızın dönüşüm oranını artırabileceğini gösteriyor.

Sohbet etmek için sosyal medya hesaplarınızı da kullanabilirsiniz. Instagram üzerinden canlı yayın açabilir, soru cevap özelliğini kullanarak soru cevap saatleri yapabilirsiniz.

Müşterilerin %41’i canlı sohbet bekliyor. Onlarla sohbet ederseniz müşterilerin sizden satın alma olasılığı daha yüksek olacaktır. Öte yandan, mesajları cevaplamamak müşterilerin sizden alışveriş yapmasını engelleyecektir.

İndirim Kuponu Sunun

Özel teklifler insanları satın almaya teşvik eder. Çevrim içi alışveriş yapanların çoğu kuponlara aşinadır ve bunları düzenli olarak kullanır. Yaygın kupon türleri şunları içerir:

  • Yüzdelik indirim: “%15 indirim kazanın”
  • Fiyat indirimi: “Siparişinizden 20 TL indirim kazanın”
  • Ücretsiz kargo veya koşullu ücretsiz kargo: “50 TL üzeri ücretsiz kargo fırsatı”
  • Sezonluk indirimler. Sezonluk bir koleksiyonda indirim sunmak, satışları arttırmanıza ve elinizdeki stokları eritmenize yardımcı olur.

Bunları özellikle önemli günlerde düzenli olarak sunun. Bu, müşterilerinizin sadece web sitenizde gezinmek yerine alışveriş yapmasını sağlayacaktır.

Terk Edilmiş Sepetleri Kurtarın

E-Ticarette sepet sayfasından çıkış oranı çok yüksektir. Bu oran ortalama %80 olarak bilinmektedir. Muhtemelen, sepetinizde bir şey bıraktığınızı söyleyen E-Postaları biliyorsunuzdur. Bunlar genellikle otomatik E-Postalardır ve oldukça işe yaramaktadır. Siz de terk edilmiş sepetler için E-Posta gönderin. Bağlantıların doğru olduğundan ve E-Postaların mobil cihazlar için optimize edildiğinden emin olun.

Bu adımları uygulayıp biraz sıkı çalıştığınızda ilk satışları elde edeceğinize eminiz. Mağazanızı geliştirmeye devam ederseniz ilk müşterileriniz sadık müşterilerinize dönüşebilir. Nasıl sadık müşteri yaratacağınızı öğrenmek için buraya müşteri sadakati nasıl oluşturulur yazısının linki gelecek, adresinden ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Soru görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir