2022’de 10 Popüler Instagram Ürün Kategorisi

Artık sosyal medya kullanımı yalnızca boş zaman aktivitesi değil, bir E-Ticaret aracı. Şu an bu yazıyı okuyorsanız, sosyal medyayı bir iş haline getirebileceğinizi de bildiğinizi kabul ediyoruz 🙂

Kulağa oldukça cazip geliyor değil mi? Hem eğlenceli hem de kazandıran bir platform olan instagram sayesinde kendi markanızı kurabilir ve dikkat çeken ürün seçimleriniz ile başarı koltuğuna oturabilirsiniz.

Instagram alışveriş özelliği sayesinde ürün görsellerinde fiyat etiketi kullanabilir ve takipçileri doğrudan web sitenize yönlendirebilirsiniz.

2021’de Instagramda Trend Olan 10 Ürün Kategorisi

İhtiyacınız olan tek şey, doğru ürün seçimleri! Instagram mağazanızda karşı konulmaz ürünler sunmak için trendleri ve çok satan ürünleri mutlaka takip edin.

Trend ürünleri incelemeden önce şu istatistiklere göz atmakta fayda var.

  • Instagram’ın bir milyar aktif kullanıcısının üçte ikisinden fazlası 34 ve daha altı yaştadır.
  • Instagram’ın en büyük pazarları; güzellik, sağlık ve fitness, seyahat, moda, yaşam tarzı, iş dünyası ve hayvanları içerir. Instagram’da en çok hangi ürünlerin sattığını düşünürken bunu aklınızda bulundurun.
  • Tüketiciler orijinal görüntüleri tercih etmektedir. (#nofilter en iyi 100 Instagram hashtag’i arasında yer alıyor) Bu nedenle fazlaca düzenlenmiş, doğallıktan uzak fotoğrafları kullanmaktan kaçının.

Şimdi instagramda trend olan ürünlere birlikte bakalım. İşte sizin için 2022 yılının en çok satan ürün kategorileri!

Giyim Ürünleri

Instagram’daki en popüler kategorilerin başında ne gelir? Tabii ki güzellik, moda ve yaşam tarzı.

İşiniz, giyim sektörü ise başka neyin trend olduğunu araştırmanıza bile gerek yok. Zaten instagram kitlesinin alışveriş yapmayı en çok sevdiği sektörün içindesiniz. Fakat fazlaca rakibiniz olduğunu da unutmayın. Güçlü rakiplerinizi inceleyin ve başarılı noktalarını kendi stratejilerinize de yansıtın. Doğru stratejiler belirlediğinizde başarınızın önünde hiçbir engel olamaz 🙂

Sürdürülebilir Giyim Ürünleri

Sosyal konular ve farkındalık giderek daha önemli hale gelmektedir. Günümüzde sosyal sorumluluk konularının çoğu çevre ile ilgilidir. Bilinçli bir moda yaratarak siz de sosyal konulara değinebilir ve takipçilerin ilgisini çekebilirsiniz.

Geri dönüştürülmüş malzemeler, yeniden tasarlanmış tekstiller, suni kürk, vegan deriler…  Bunların hepsi, çevreye duyarlı üretim uygulamalarıdır. Eğer siz de çevreye duyarlı bir markaysanız instagram kullanıcıları sizi ödüllendirmeye hazırdır.

Takı

Tıpkı giyim gibi takı satışı da instagramda oldukça popülerdir. El yapımı ve kişiselleştirilmiş takılar ise her zaman dikkat çekmektedir.

Profiliniz için ürünlerinizin öne çıkmasını sağlayacak görsel bir tema bulmalı ve kendi çizginizi belirlemelisiniz. Yaptığınız çekimler, hem ürünlerinizle uyum sağlamalı hem de dikkat çekici olmalıdır.

Ürün fotoğrafçılığı için farklı sitelerden ilham alabilirsiniz. Pinterest, bunun için biçilmiş bir kaftandır. Pinterest’te biraz gezinerek farklı ürün çekimleri konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Instagramda takı satışı nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız buradan ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz.

Kişiye Özel Takılar

“Kendi kolyenizi tasarlayın” seçeneği, müşterilerin mağazanıza karşı daha büyük bir ilgi duymasını sağlayacaktır. Kişiselleştirilmiş takıların çok iyi bir hediye alternatifi olduğunu da unutmayın. Ayrıca son dönemde dikkat çeken “kişiye özel üretim” kavramını kendi işinize yansıtmak sizi de rakiplerinizin önüne geçirecektir.

Eğer bir takı firmanız varsa yılbaşı, sevgililer günü gibi özel dönemlerde ürün skalanıza özelleştirilmiş takılar da ekleyebilirsiniz.

Güzellik ve Cilt Bakımı

Güzellik ve cilt bakımı, Instagram’da her zaman en popüler konulardan biri olmuştur.  Masaj rulosu, C Vitamini serumları gibi güzellik ürünleri ise oldukça dikkat çeken güzellik ürünleri arasındadır ve bu ürünlere duyulan ilgi, oldukça fazladır.

Rakiplerinizden farklılaşmak için doğal içerikli ürünler satabilir ve sıklıkla “doğal” vurgusu yapabilirsiniz. Böylece markanızı bu alanda konumlandırabilirsiniz..

Son zamanlarda “Tavşan Ralph” adlı kısa filme mutlaka denk gelmişsinizdir. Bu kısa film sonucunda sosyal medyada oldukça hararetli bir tartışma ortamı başlamış ve bazı tüketiciler daha duyarlı hale gelmiştir. Hatta öyle ki hayvanlar üzerinde test yapan markaların imajı zedelenmiştir. Bu krizi bir fırsata çevirerek hayvanlar üzerinde test yapmayan bir marka olduğunuzu özellikle vurgulayabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş Makyaj Paletleri

Takılar gibi kozmetik ürünleri de kişiselleştirilebilmektedir. Buna Mac markasını örnek verebiliriz. Mac; kişiselleştirilmiş far, allık, kontür, aydınlatıcı paletleri sunan bir markadır.

Bunu nasıl yapabilirsiniz? Aslında oldukça basit bir mekanizmaya ihtiyacınız var. Müşteriler istediği ürünün renklerini ayrı ayrı satın alırlar ve bu ürünleri boş paletin içerisine mıknatıs veya farklı bir mekanizma sayesinde palete yerleştirirler. Böylece tüketici, almış olduğu ürünü isteği gibi şekillendirir.

Sağlık Ürünleri

Giderek artan küresel sağlık sorunları, tüketicilerin de sağlıklarına dikkat etmesini zorunlu kılmıştır. Eğer sağlık alanında ürün satışı yapacaksanız Ticaret Politikalarına göre protein tozları veya vitaminler gibi ürünler satamayacağınızı unutmayın. Ayrıca tıbbi cihazları, ürünleri veya hizmetleri de satamazsınız. Bu konudaki hukuki detayları iyice öğrenmelisiniz.

Yine de #health, Instagram’daki en popüler hashtag’lerden biridir. Takipçilerinizin sağlıklı bir yaşam tarzına bağlı kalmasına yardımcı olacak ürünler sunabilirsiniz. Örneğin, akıllı saatler, spor aksesuarları veya sağlıklı yiyecekler.

Dekorasyon Ürünleri

Çevrim içi ortamda ilham verici iç mekanlarda gezinmek harikadır ve tüketiciler kendi evlerinin de böyle görünmesini isterler.

Instagramda ev dekor ürünlerinizi farklı tasarım ve ortamlarda sunabilirsiniz. Ayrıca bu kategoriyi seçerseniz mutlaka Pinterest’ te de paylaşım yapmanızı öneririz. Pinterest, ev dekorasyonu fikirleri konusunda resmen online bir başucu kitabıdır. Dekorasyon hakkında fikir almak isteyen yeni nesil ,internet kullanıcıları mutlaka pintereste göz atarlar. Bu yüzden satışlarınızı pinterest ile destekleyin.

Duvar Aksesuarları

Özellikle pandemi döneminde evde geçirilen süre arttıkça ev dekorasyonuna olan ilgi gitgide artmaktadır. Son dönemlerde yapışkanlı duvar kağıtları ve duvar örtüleri oldukça popüler olmaya başlamıştır.

Farklı tarzlarda ve desenlerde duvar aksesuarları ile dikkat çekebilirsiniz. Hatta bir ufak tüyo daha verelim. Bu ürünleri de kişiselleştirebilirsiniz. Ürünlerin üzerine müşterinizin gönderdiği fotoğrafları baskı yapabilirsiniz. Bu, satış oranlarında ciddi artış sağlayacaktır.

Fitness Ürünleri

Fitness kıyafetleri, ayakkabıları, ekipmanları, aletleri ve çok daha fazlasını instagram üzerinden satabilirsiniz. Sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzından zevk alan müşterilerin seveceği ürünler sunarak dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Instagramda popüler olan 10 ürün türünü sizlerle paylaştık. Sizin yukarıdaki sektörlere ait bir markanız veya iş girişim hayaliniz var mı? Sektörlere yönelik düşünce ve deneyimlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir