İnternet Üzerinden Mobilya Satmak İsteyenlere Tavsiyeler

​Günümüzde pek çok marka, fiziksel mağazalarının yanı sıra online mağazalar üzerinden satış yapıyor. Tüketicilerin online alışveriş alışkanlıkları arttıkça da bazı sektörlerin dijitale yatırım yapması şart oluyor. Bunlardan biri de mobilya sektörü.

İnternet üzerinden mobilya satışı, özellikle 2010 yılından sonra gittikçe gittikçe yaygınlaşmaya başladı. Online olarak mobilya satışı; satıcı ve alıcı tarafından pek çok avantaj barındırıyor. Örneğin online mağazada,  showroom gibi ek gelirler bulunmuyor. Bu da satıcı açısından önemli bir avantaj.

Online mobilya satışında avantajlar olmasının yanında, dikkat edilmesi gereken hususlar da bulunuyor. Bu sürecin başarılı yönetilmesi için bazı ipuçlarını derledik.

Tasarım ve Ürün Açıklamalarınıza Özen Gösterin

Hem fiziksel hem online mağazada ürünlerinizi sergilemeniz gerekir. Nasıl ki fiziksel mağazanızın tasarımı, dizaynı önemliyse online mağazanızda da bu detaylar önemlidir. Online mağazanızda / web sitenizde markanızı anlatacak tasarımlar kullanmanız, müşterilerinizi satışa teşvik etmeniz oldukça önemli.

Sitenizi ziyaret eden tüketiciler, kolayca aradığını bulabilmeli ve ürünleriniz hakkında yeterince bilgiye ulaşabilmeli. Ürün açıklamalarınızda mutlaka şu nlara yer vermelisiniz;

  • Ürün ölçüleri (Genişlik, derinlik, yükseklik)
  • Kurulum bilgisi
  • Bağlantı aksesuarlarının bulunup bulunmadığı
  • Hangi maddeden üretildiği
  • Garanti bilgisi
  • Çekmece/kapak sayısı

Ürünü inceleyenlerin merak edeceği başka özellikler olmasına karşın canlı destek bağlantısı bırakmanız da avantajlı olacaktır.

Sosyal Medyayı Aktif Kullanın

Günümüzde, tüm E-Ticaret markalarının sosyal medyayı aktif kullanması bir gereklilik. Web sitenizde sergilediğiniz ürünleri sosyal medyada da sergilemelisiniz. Sosyal medya sayesinde, hedef kitlenize doğrudan ulaşabilir, farkedilme şansınızı arttırabilir, müşterileriniz ile daha samimi bir iletişim ortamı yaratabilirsiniz.

Mobilya sektörü için Instagram ve facebook kanalları mutlaka kullanılmalıdır. Bunun yanında, video içerikleri üretmek ve paylaşmak için YouTube’u aktif kullanabilirsiniz. Son yılların en önemli platformları olan TikTok ve YouTube Shorts da kısa video içerikleri üretmek için uygun seçenekler.

Son olarak Pinterest de mobilya sektörü için oldukça uygun bir sosyal medya platformu. Pek çok insan, ev dekorasyonu konusunda fikir edinmek için Pinteresti kullanıyor. Bu da mobilya sektörü için güzel bir avantaj. Ürünlerinizi Pinterestte de sergileyerek hedef kitlenize doğrudan ulaşabilirsiniz.

Ustalığınız ve Tecrübenizi Öne Çıkarın

Mobilya, fiyatı yüksek bir ürün grubudur. Mobilya satın alan kişiler, ürünü uzun yıllar kullanmak ister. Bu yüzden de ürünün kalitesi ve işçiliği önemlidir. Web sitenizde referanslarına yer vermeniz, müşterilerin markanıza olan güvenini arttırabilir.

Bunun dışında uzmanlığınızı YouTube kanalınıza çektiğiniz videolar ile gösterebilirsiniz. Ürünlerinizin üretim aşamasından kurulum aşamasına kadar tüm süreci çekmeniz, tecrübenizi göstermek için iyi bir yoldur.

Bir diğer seçenek de blog sitesidir. Blog sitenizde, insanların mobilyaya dair merak edebileceği tüm soruları cevaplayabilirsiniz. Bu hem ustalığınızı gösterir hem de dolaylı yoldan web sitenize katkı sağlar. Blog sitenizi açmak ve bu süreci yürütmek için bir dijital pazarlama ajansı ile çalışabilirsiniz. Dopinggo ekibi ile buradan iletişime geçerek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ürün Fotoğraflarına Özen Gösterin

Online satışta, müşteriler ürünü canlı olarak göremediği için gerçeğe en yakın şekilde görebilmelidir. Ürünün rengi, materyali, boyutu en gerçekçi haliye fotoğraflanmalıdır. Ürünün kalitesini göstermenin en iyi yolu, fotoğrafın kalitesidir. Fotoğraflarda ışık, açı, dekorasyon gibi detaylara da önem verişmelidir. Bu noktada profesyonel bir fotoğrafçı ile çalışmayı düşünebilirsiniz.

Mümkünse, ürünlerinizi farklı dekoratif ürünler ile birlikte kombinlemeniz, görsel açıdan daha estetik duracağı için müşterilerinizin ilgisini çekecektir. Zihinlerinde daha kolay canlanması için bu noktaya da dikkat edebilirsiniz.

İnternet Üzerinden Mobilya Satışı

Rekabet Avantajınızı Öne Çıkarın

Tüm rakiplerinizde olan ürünler ile rekabete girmek yerine rakiplerinizden farklı ürünler ile ön plana çıkabilirsiniz. Örneğin herkesten farklı masa tasarımlarınız ile öne çıkabilirsiniz. Zamanla “masa” denildiğinde akla gelen ilk marka olabilirsiniz.

Rakiplerinizden farklılaşabilmek için niş ürünler sunmanın yanında markanıza farklı artılar da katabilirsiniz. Örneğin fiyat performans olarak rakiplerinizden daha başarılı olabilirsiniz. Benzer ürünleri daha uygun fiyata satarak tercih edilme oranınızı arttırabilirsiniz. Ürünleriniz rakiplerinizden pahalı ise bunun sebebini vurgulayabilirsiniz. Ürün kalitenizi gösterebilirsiniz.

Seçenekte çeşitlilik sunabilirsiniz. Bir ürün kategorisinde rakiplerinize kıyasla fazla ürün çeşitliliği sunmanız, tercih edilme oranınızı arttırabilir.

Kişiselleştirilebilir Ürünler Sunabilirsiniz

Kişiselleştirilebilir ürünler, müşterilerinizin ilgisini çekebilir. Ürünlerinizde sabit ölçüler vermek yerine müşterinin istediği ölçülerde, renkte, materyalde üretim yapabilirsiniz. Bunun için web sitenizde seçenekler sunarak bunlar arasında seçim yapmalarını isteyebilirsiniz.

Mobilyada müşterinin kendi istediği ürünü yaptırabilmesi oldukça büyük bir etken. Bu yüzden standart renk ve büyüklükteki ürünler dışında, müşterilerin kendi ihtiyaçlarına göre tasarlatabilecekleri dürünleri de web sitenize eklemenizi öneririz.

Online Mobilya Satışı

Bölgesel Satışlar Yapabilirsiniz

Bu madde, daha çok yeni kurulmuş olan, henüz oturmuş bir kargo sistemi olmayan firmalar için geçerli. Henüz Türkiye’nin her yerine dağıtım yapabilecek bir kargo sistemi geliştirmediyseniz ilk aşama için daha küçük bir alana satış yapabilirsiniz. Örneğin ürünlerinizi Instagram üzerinde duyurarak sadece Karadeniz bölgesine hizmet verebilirsiniz.

İnternet Üzerinden Mobilya Satışı Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Online mobilya satışında, fiziksel satışa göre daha az maliyet ödersiniz. Online mağaza açmak için bir kez web sitesi kurma ücreti ödemeniz gerekirken fiziksel mağazada, mağaza kiralama gibi bedeller ödeyebilirsiniz.

Fiziksel mağazada, ürünlerinizi tanıtacak ve müşterilerle ilgilenecek personellere ihtiyaç duyarken online mağazada bu gibi masraflarınız daha az olur.

Online satışlarda, daha fazla kitleye daha hızlı ulaşma imkanınızın olması da önemli bir avantajdır. Düşük reklam giderleri ile geniş hedef kitlelere ulaşabilirsiniz. Bunun için bir danışmanlık ajansından destek alabilirsiniz. SEO, reklamcılık, grafik tasarım gibi konularda profesyonel çözümler için buradan Site Destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir