Bir E-Ticaret Sitesindeki En Önemli Sayfalar Nelerdir?

E-Ticaret siteleri, günümüz çağında işletmelerin en önemli pazarlama alanlarıdır. Bu sitelerin amacı, satış yapmak olduğu için müşteriler açısından en kullanışlı versiyonu yaratmak zorundadır.

Ürün ve hizmetlerin doğru yöntemlerle pazarlanabilmesi için E-Ticaret sitesinde olması gereken tüm önemli sayfalar yer almalıdır. Web tasarım destek hizmetlerini sunanlar, işletmelere sektör yapılarına ve pazarlayacakları ürün türlerine göre E-Ticaret sitesi tasarımı hazırlar.

Sitelerde, sunulan hizmetlere göre farklı sayfaların oluşturulması, müşteri memnuniyeti ve markaya bağlılık açısından önem taşır. E-Ticaret sitelerinin hazırlık aşamaları çok önemlidir ve hangi sayfaların yer alması gerektiği çeşitli analizler yapılarak kararlaştırılmalıdır. Sitede mutlaka bulunması gereken sayfalar ve bu sayfaların içerikleri hakkında bilgi sahibi olunmalı, bu doğrultuda çalışmalar yapılmalıdır.

E-Ticaret Sitesi Tasarımı

Web ya da E-Ticaret sitelerinin tasarım özellikleri, işletmelerin dijital ortamdaki vitrinlerini yansıtacaktır. Tasarım çalışmaları mutlaka profesyonel olarak yapılmalı ve hangi sayfaların yer alması gerektiğine en başından karar verilmelidir.

E-Ticaret sitelerinin tasarımı, müşterinin ilgisini çekerken, firmanın ne kadar güvenilir olduğunu göstermeye yardımcı olacaktır. Bunların etkisi ise satış oranları olarak geri dönüş sağlayacaktır. E-Ticaret sitesi ihtiyaçlarınız için hazır tasarım paketlerini tercih edebilirsiniz. Site tasarımlarında dikkat edilmesi gereken özellikler şunlardır.

  • Markaya uygun tema kullanmak,
  • Site içi arama,
  • Kategori özellikleri,
  • Kurumsal sayfalar,
  • Banner ve slider alan tasarımları,

Sektör yapısına göre sitelerin tasarım özellikleri farklı olabilmektedir. Sayfa yapılarını oluşturduktan sonra içerikler oluşturulur ve yayınlanmaya başlanır.

E-Ticaret Sitesinde Mutlaka Olması Gereken Sayfalar

Online pazarlama sektörünün en önemli araçları E-Ticaret siteleridir. İşletmeler, doğrudan pazarlama yapabilmek için E-Ticaret sitelerini hazırlatıyor. İyi bir E-Ticaret sitesinde olması gereken sayfa seçenekleri şunlardır.

  • Ana sayfa,
  • Hakkımızda sayfası,
  • İletişim sayfası,
  • Ürün sayfası,
  • Sık sorulan sorular (SSS) sayfası,

Birey ya da işletmeler, E-Ticaret sitesi tasarım seçeneklerini belirlerken, sunacakları hizmet türlerine göre farklı sayfaların yer almasını da sağlayabiliyor. Mutlaka bulunması gereken sayfaların neler olduğunu bilen ve bu sayfalara yer verenler, dijital ürün ya da hizmet pazarlama alanında başarılı olabilecektir.

Ana Sayfa

Web sitelerinde en önemli sayfa her zaman ana sayfadır. E-Ticaret sitelerinin vitrini olarak kabul edilen ana sayfada, ürünler ve hizmetlerle ilgili çok sayıda duyuru, içerik yer alıyor. Web tasarımlarında tüm çalışmalar ana sayfa üzerinden yapılır ve diğer sayfalara bağlantılar buradan gerçekleşir. Ürün seçenekleri ile tüketicilerin dikkatini çekmek isteyenler, ana sayfa tasarımlarına önem vermelidir.

E-Ticaret sitesi, ana sayfa olmadan olmaz. Ana sayfa tasarımı yapılırken bazı hususlara dikkat edilmelidir. Ziyaretçilerin ilgisini çekecek, marka, hizmet ve ürünün akılda kalıcı şekilde tanıtımını yapacak içeriklere yer verilmelidir.

Tüketiciler, ana sayfa üzerinden ürünlerle ilgili detay bilgilere ulaşabildiği için tasarıma ve sayfanın kullanışlı olmasına dikkat eder. Kolay işlem yapılamayan E-Ticaret siteleri daha sonra tekrar tercih edilmez. Ana sayfa, vitrin görevi görür ve burada marka, slogan, ürün fotoğrafları yer alır.

Ana Sayfa

İletişim Sayfası

E-Ticaret sitelerinde olması gereken tüm sayfaların farklı önemleri vardır. İletişim sayfaları, müşteri destek hizmetleri ve güvenilir olma açısından oldukça önemlidir. Siteyi ziyaret edenler, ürün satın alma işlemlerinde, işletme ile nasıl iletişim kuracaklarını merak eder. İletişim sayfaları, işletmenin erişim adresi ve bilgilerini içerdiği için ziyaretçiler kolay iletişim kurar.

E-Ticaret sitesi tasarımlarında, iletişim sayfası hazırlanırken kullanılacak olan tüm iletişim kanalları için özel bölümler oluşturulmalı, iletişimlerin hızlı yapılması sağlanmalıdır. İletişim sayfasında, telefon numarası, e-posta adresi, açık adres, sosyal medya adresleri, ürün sipariş ve iade işlem adres bilgileri yer almalıdır.

Hakkımızda Sayfası

Markayı tanımak isteyen ziyaretçiler, E-Ticaret sitesinde, hakkımızda sayfasına ulaşarak detaylı bilgileri öğrenmek isteyebiliyor. Hakkımızda sayfası, web sitelerinde mutlaka olması gereken sayfalardan birisidir.

Bu sayfada, işletmenin kuruluşu, hizmetleri hakkında detaylı bilgiler içerir. Markalar, kendilerini tanıtan metin içerikleri ile vizyon, misyon, kurumsal değerler ve müşteri memnuniyeti gibi bilgilere yer verir.

Marka tanıtımı doğru yapıldığında ziyaretçilerde güven duygusu artar ve ürün satın almaya yönlendirme yapılır. E-Ticaret sitelerinde hakkımızda sayfasının olmaması ya da sayfa içeriğinin boş olması, tüm ziyaretçilerde güven endişesine neden olacaktır. Web sitesi tasarımlarını yaparken, hakkımızda sayfasına da yer vermeli ve marka hakkında açıklayıcı içerikler hazırlayarak sayfada yer verilmelidir.

Hakkımızda Sayfası

Sık Sorulan Sorular Sayfası

İnsanlar, E-Ticaret sitelerinden ihtiyaçlarına yönelik ürün siparişlerini verebiliyor. Ürün siparişleri verilirken ya da ürün seçimi yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek isteyenler, sık sorulan sorular sayfasını inceliyor. Bu bölümdeki bilgiler sayesinde istediği bilgiye sahip olanlar, online alışverişlerini daha kolay yapacaktır.

Bu durum, E-Ticaret sitelerinde mutlaka bulunması gereken sayfalardan birisinin sık sorulan sorular sayfası olduğunu gösteriyor. Yapılacak olan işlem adımları ile ilgili sorulara ve cevaplara yer verdiğinizde, müşteri doğru bilgilere ulaşacak, işlemlerini güvenli yapabileceğini görecek ve online alışverişler için siteyi tercih edecektir.

Sitede yapılacak işlemlerle ilgili müşterilerin bazı araştırmaları kendilerinin yapması bazen zaman kaybına neden olacaktır. Sık sorulan sorular sayfası zaman kaybını önleyecek ve sorunların daha kolay çözülmesini sağlayacaktır.

Ürün Sayfası

E-Ticaret sitelerinin vitrini olarak gösterilen ana sayfada ya da kategori sayfalarında, çok sayıda ürüne ait görseller ve bazı bilgiler yer alır. Ürünü satın almak isteyenler, ürüne ait tüm detaylı bilgilere ulaşmak istiyor.

Her ürün için ayrı ürün sayfasının olması, ürün seçiminde, sadece o ürüne ait tüm detay bilgilerin ziyaretçiye gösterilmesini sağlar. Ürün hakkında tüm bilgilere ulaşanlar, yine bu sayfa üzerinden online siparişlerini daha kolay bir şekilde oluşturabilecektir. Ürün sayfasında, ürün içerikleri, ödeme seçenekleri gibi bilgilerin yer alması müşteri güvenini kazanma açısından önemlidir.

E-Ticaret Ürün Sayfası

Kategori Sayfaları

E-Ticaret sitelerinde, farklı ürün türlerinin pazarlamaları yapılabiliyor. Markaya ait farklı ürünlere yer verilmek istenildiğinde en önemli ihtiyacın kategori sayfası olduğu görülecektir. E-Ticaret site tasarımlarını yaptırırken ya da tasarım seçimi yapılırken, kategori sayfa seçeneğinin olmasına dikkat edilmelidir. Ziyaretçiler, ürün arama işlemlerini, kategori sayfası üzerinden yapar.

Çünkü kategori sayfasını seçenler, ihtiyaç duydukları ürün türünün farklı çeşitlerini bir arada görür ve ürün karşılaştırmalarını yapar. İşletmeler, kategori sayfalarında daha fazla ürün seçeneği sunabildiği için aynı müşteriye birden fazla ürün türünü satabiliyor.

Aynı kategoride farklı ürün seçeneklerini görenler, ürün sayısı fazla olduğunda sitede daha fazla zaman geçiriyor ve farklı ürün sayfalarına yönlendirilebiliyor. Bu markanın tanıtımı ve ürün pazarlama açısından önemlidir.

Ödeme Sayfası

Online alışveriş sitelerinde oluşturulan her siparişin ödeme işlemleri o site üzerinden yapılır. E-Ticaret sitelerinde büyük öneme sahip ve mutlaka olması gereken sayfalar arasında ödeme işlem sayfası yer alıyor.

Ürün seçimi sonrası ödeme işlem aşamasına gelen kullanıcılar, güvenli ödeme seçenekleri ile birlikte kolay işlem adımlarının olmasını istiyor. Ödeme sayfasında, tüm ürünler için taksit seçenekleri, SSL güvenlik sertifikası, online ödeme yöntemleri yer alır.

Kullanıcılar, online alışverişlerinde, tüm ödemelerin güvenilir yapılmasını istediği için işlemlerin şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesini bekliyor. E-Ticaret sitenizin ödeme sayfası olmasına dikkat etmeli ve tasarımlara mutlaka yer vermelisiniz.

Bir E-Ticaret sitesinde olması gereken en önemli özellikleri sizler için derledik. Merak ettiğiniz soruları yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı ve gelecek yazılarımızı takip etmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir