E-Ticaret Sitenizde Ne Satabilirsiniz?

Bir E-Ticaret girişiminde bulunmak istiyor ama ne satacağınıza karar veremiyorsanız doğru yerdesiniz! Bu yazımızda E-Ticaret web sitenizde neler satabileceğinize dair pek çok fikir bulabilirsiniz.

Çevrim içi mağazanızın tasarımı, adı gibi detaylar hakkında düşünmeden önce hangi ürünlerin satışını yapacağınıza karar vermeniz gerekir.  Satacağınız ürünler, E-Ticaret girişimizi doğrudan etkileyeceği için ürün seçimi aşaması en kritik noktalardan biridir.

Hangi ürünleri satacağınıza karar vermeden önce, sizin için hazırladığımız aşağıdaki kontrol listesini inceleyebilirsiniz.

Çözülmesi Gereken Bir Problem Bulun

Günümüzde başarılı olan, herkes tarafından bilinen tüm E-Ticaret markalarının bir çıkış hikayesi var. Pek çok başarılı firma, sektöre adım atmadan önce iyi bir pazar analizi yapıyor. Tüketicilerin neye ihtiyacı olduğunu araştırıyor. Pek çok girişim de bir ihtiyaçtan doğuyor.

Örneğin bugün pek çok insanın bildiği ve tercih ettiği “Getir” bir ihtiyaçtan, bir problemden doğdu. Günlük hayatımızda temel ihtiyaçlarımızı pratik bir şekilde satın alabilmemizin bir yolu olmalıydı. Bu hizmeti veren, Migros gibi başka alternatifler vardı fakat Getir kendini öyle bir pazarladı ki “10 dakikada gelen sipariş” algısı ile zihinlerimizde yer edindi.

Her ne kadar şu anda 10 dakikada getirmese de pazarın bir ihtiyacını bularak buna yönelik ilk adımı attığı kesin. Zamanın herkes için çok önemli olduğu bir dönemde kısa sürede teslimat vaadi ile hızla büyüyen Getir, bir probleme çözüm bulma noktasında başarılı bir örnek. Başarısının sebebi ise bir sorunu saptamak ve onu çözmek.

Siz de tüketicilerin neye ihtiyacı olduğunu düşünün. Onların problemlerine nasıl farklı bir çözüm üretebileceğinize odaklanın. Ürününüzün çok büyük bir çaba içermesi gerekmez. Küçük sorunlara etkili fikirler üretebilirsiniz. Doğru ve önemli bir sorun bulabilirseniz +1 ile sektöre adım atabilirsiniz demektir.

Tutkulu Olduğunuz Alanı Bulun

Sevdiğiniz işi yaparsanız iş değil aşk yapmış olursunuz sözü çok klasik olsa da bir gerçek. Yaptığınız işten keyif almak ve uzun vadede bu işten sıkılmamanız için tutkulu olduğunuz alanı bulmalısınız. İşinize olan tutkunuz, müşterilerinize de yansıyacağı için onlarla kolayca bağ kurabilirsiniz. İnsanlara samimi yanlarınızı göstermeniz onları etkileyecektir.

Kendi işinizi kurmak, uzaktan göründüğü gibi kolay olmayabilir. Bu süreçte sizi zorlayacak pek çok engelle karşılaşabilirsiniz. Bu esnada bu işe neden başladığınızı, bu işe olan tutkunuzu hatırlamanız zorlukları aşmanızı kolaylaştırabilir.  

Tutkulu olduğunuz alanda çalışmak, marka bilinirliği, trafik, satış, müşteri elde etme noktasında işinize yarayacaktır.

Markalaşma Potansiyeli Olan Ürünleri Bulun

Tutkulu olduğunuzu düşündüğünüz alanları belirledikten sonra sıra geldi markalaşma potansiyeli olan ürünleri araştırmaya. Dikkat çeken bir marka oluşturmak için markalaşma potansiyeli olan ürünleri araştırmalısınız.

Akılda kalıcı bir marka oluşturmak için hedef kitlenizi araştırmalı ve onları tanımalısınız. Müşteri sadakati oluşturmak için bu aşama oldukça önemli. Hedef kitlenizin E-Ticaret alışveriş alışkanlıklarını, ikna noktalarını tespit edebilirseniz müşteri sadakati oluşturacak stratejiler geliştirebilirsiniz.

Hedef kitlenizle bağ kurmadan önce aşağıdaki sorulara cevap bulmalısınız

  • Hedef kitleniz nasıl hitap edilmekten hoşlanır? Örneğin genç ve dinamik bir kitleye hitap ediyorsanız samimi bir dil kullanmalısınız.
  • Ürününüzü nasıl konumlandıracaksınız? Örneğin hedef kitleniz yüksek gelir düzeyinde iken siz butikleşmiş, düşük gelirli kişilere hitap eden bir marka algısı yaratırsanız hedef kitlenize ulaşmakta zorlanırsınız.

Trendleri Takip Edin

Trendleri takip etmenin en iyi yolu, aktif olarak tüm sosyal medya platformlarında vakit geçirmektir. Artık işletmeler ve müşteriler sosyal medyada. Müşteri ve satıcıları bir arada toplayan bu platformlar, trendleri takip etmek için en doğru adres.

Son zamanlarda popülerleşen yeni ürün türlerini takip edin. Örneğin 2022 yılında bir anda popülerleşmeye başlayan vücut simleri, kredi kartı stickerları sosyal medya ile popülerleşti ve işletmelerin müşterilere ulaşması da sosyal medya aracılığı ile gerçekleşiyor. Her geçen gün buna benzer ürünler popülerleşiyor. Bu ürünleri ilk siz fark ederseniz E-Ticaret sektöründe başarı elde etme şansınız yüksek olacaktır.

E-Ticaret Trendlerini Takip Edin

Pazar Yerlerini Araştırın

Trendyol, Hepsiburada, n11 gibi pazar yerlerinde en çok satan ürünleri incelemek fayda sağlayacaktır. Yıldızlı ürünler, çok satan ürünler, yüksek yorum alan ürünler gibi tüm ürünlerin listesini çıkararak fikir edinebilirsiniz. Listelediğiniz ürünler arasında sevdiğiniz, beğendiğiniz seçenekleri en ön sıraya alarak karar verme sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

İş Fırsatlarını Araştırın

Bir girişim yapmaya karar verdikten sonra siz isteseniz de istemeseniz de zihninin arka planında sürekli bu iş fikri olacaktır. Dolayısıyla gördüğünüz, duyduğunuz her şey size fikir verecektir.

Örneğin bir reklam metni yazmanız gerekiyor. Yolda yürürken bir anda bir tabela gördünüz. Bu tabela size ilham verebilir. Arkadaşlarınızla konuşurken söylediği bir kelime zihninizde ani bir fikir belirmesini sağlayabilir.

Gün içinde karşılaştığınız fikirleri mutlaka bir yere not etmelisiniz. Bir bakmışsınız bu fikirler size ilham olmuş ve ne satmak istediğinize karar vermişsiniz bile.

Size fikir olması için 2022’de popüler olan ürünleri sıraladık. Şimdi bu listeye göz atalım.

2022’de Online Olarak Satabileceğiniz 50 Ürün

2022'de Online Olarak Satabileceğiniz 50 Ürün

  1. Vücut simleri
  2. Kore bakım ürünleri
  3. Yüz masaj aletleri
  4. Yapışkanlı vücut aksesuarları
  5. Vintage tokalar
  6. Evde manikür setleri
  7. Kredi kartı stickerları
  8. Hava üflemeli saç şekillendiriciler
  9. Tırnak ürünleri
  10. Hayalet iç giyim ürünleri
  11. Telefon askıları
  12. Kartlık
  13. Kaş sabunları
  14. Makyaj temizleme sabunu
  15. Buharlı ütü
  16. Dokunmatik eldiven
  17. Kaş usturası
  18. Sihirli temizlik süngeri
  19. Sihirli temizlik spreyi
  20. Saç köpüğü
  21. Telefon lensleri
  22. Robot süpürgeler
  23. Akıllı saatler
  24. Vegan bakım ve kozmetik ürünleri
  25. Taşınabilir hoparlör
  26. El işi ürünler
  27. Peluş battaniye
  28. Taşınabilir projektör
  29. Tırnak cilası
  30. Bilgisayar kılıfı ve stickarları
  31. Suya dayanıklı makyaj malzemeleri
  32. Kablosuz şarj aletleri
  33. Güneş kremleri
  34. Wi-Fi dağıtıcılar
  35. Sebze doğrayıcı
  36. Kokulu mumlar
  37. Kahve makinası
  38. Sunum bardakları
  39. Cam pipetler
  40. Ofis aksesuarları
  41. Spor tulumları
  42. Evcil hayvan oyuncakları
  43. Baskılı ve şekilli kupalar
  44. Şekilli eyelinerlar
  45. Yoga matları
  46. Araç telefon tutacakları
  47. Taşınabilir & katlanabilir sandalyeler
  48. Sebze kurutucular
  49. Sıcak hava fritözü
  50. Mavi ışık engelleyen gözlükler

Hangi ürünleri satmak istediğinize karar verdikten sonra bu ürünleri satmak için bir yol haritasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Doğru adımlarla başarılı bir süreç yürütmek için 7 Adımda Sıfırdan E-Ticaret içeriğimizi okuyabilirsiniz. E-Ticaret sürecinde danışmanlık almak için ise buradan Dopinngo ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir