E-Ticaret Müşteri Yorumlarını Artırmak İçin 10 İpucu

Online sistemlerin gelişmesi, insanların ve işletmelerin E-Ticaret alanına ilgi göstermesini sağlıyor. İnsanlar, E-Ticaret üzerinden istedikleri ürünleri ulaşabilirken, işletmeler daha fazla müşteriye satış yapabiliyor.

E-Ticaret işletmeleri, müşteri memnuniyetini artırmak ve ürün kalitelerini gösterebilmek için müşteri yorumlarına önem veriyor. Satışı yapılan ürünle ilgili müşteri olumlu yorumlarını artıranlar daha kolay ve fazla satış yapabiliyor. Bunun için daha profesyonelce çalışmalar yapılıyor.

E-Ticaret Müşteri Yorumları

İşletmeler, sektörlerinde rakip firmalara karşı üstün olabilmek için müşteri sayılarını artırma yollarını deniyor. Tüketiciler, E-Ticaret sitesinde markanın kendilerine sunduğu ürünlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için müşteri yorumlarına bakıyor ve yapılan yorumları önemsiyor.

Her işletme farklı satış ve pazarlama yöntemlerini kullanarak müşteri yorumlarını artırmayı deniyor. Ürün için yapılan müşteri yorumlarının sayısının fazla ve olumlu olması, yeni müşterilerin o ürünü seçmesini kolaylaştırıyor. E-Ticaret sitesinde, müşterilerin yorum bırakmasını sağlayacak taktikleri kullanmak, işletmenin yeni müşteriler kazanmasını ve satışlarının artmasını sağlayacaktır.

E-Ticaret Müşteri Yorumları Artırma Taktikleri

İşletmeler, müşteri yorumlarını önemser ve yeni müşteriler kazanabilmek için daha fazla yorum yapılmasını ister. E-Ticaret müşteri yorumları artırma taktikleri olarak her işletme farklı seçenekler kullanabiliyor. Faydalı olan ve en çok kullanılan taktikler şunlardır.

  • Yorum Bölümü Oluşturma
  • Yorum İşlemlerini Kolaylaştırma
  • Müşteri Yorumlarının Kullanıcılara Gösterilmesi
  • Müşteri Yorumlarının Sitede Doğru Yerde Gösterilmesi
  • E-Ticaret Müşterilerinin Yorum Yapmasını Sağlamak
  • Müşterilere Mail Göndermek
  • Ürün Teslimatı Sonrası Destek Maili Göndermek
  • Müşteri Yorumlarına Cevap Vermek
  • Olumsuz Yorumları Dikkate Almak
  • E-Ticaret Sitesinin Mobil Uyumlu Olmasını Sağlamak

Ürün ve hizmet satışı işlemlerini E-Ticaret üzerinden yapan işletmeler, sitelerini daha etkin kullandırarak hedeflerine ulaşabiliyor.

Yorum Bölümü Oluşturma

E-Ticaret sitenizin tasarımını oluştururken, her ürün için müşteri yorumları bölümüne yer vermelisiniz. Tüketiciler, ürün seçiminde ürün özelliklerini inceledikten sonra müşteri yorumlarına bakarak satın alma kararı veriyor.

Yorum bölümünü oluştururken, müşteri bilgileri gizlilik kurallarına dikkat etmeli ve yorum bölümünde müşteri adı açıkça yer almamalıdır. Yorum bölümü hem kolay ulaşılabilen yerde hem de paylaşımları daha iyi gösterir durumda olmalıdır.

Yorum Bölümü Oluşturma

Yorum İşlemlerini Kolaylaştırma

E-Ticaret sitesinde müşteri yorumlarını artırma taktiklerinin en önemlilerinden birisi, kullanıcıların kolay işlem adımları ile yorum yapabilmesidir. Yorum bırakma işlemleri kolay olduğunda, ürün satın alan ya da hizmetlerden faydalanan kullanıcılar, zaman kaybetmeden yorum yazacaktır.

Müşteri yorumları için kullanıcı adı ya da e-posta seçeneklerini kullanabilirsiniz. Sadece ad ve soyadı yazıldıktan sonra metin bölümüne yorumların yazılması ve gönder butonu ile kaydedilmesi sağlanmalıdır. Müşteri yorumları kısa sürede değerlendirilip sayfada gösterildiğinde, kullanıcılar daha çok müşteri yorumuna ulaşabilecektir.

Müşteri Yorumlarının Kullanıcılara Gösterilmesi

E-Ticaret sitelerinin tasarımları farklıdır ve her işletme sektör özelliklerine göre farklı tasarımlar kullanıyor. Müşteri yorumlarının yazıldığı bölümler, sitenin farklı yerlerinde bulunabiliyor. Önemli olan yapılan yorumların tüm kullanıcılara gösterilebilmesidir.

Siteye ürün satın almak için giriş yapan kullanıcıların yapılan yorumları görmesi ve incelemesi gerekiyor. Bunun için ürün sayfasında ve sitenin farklı bölümlerinde yorum alanlarına yer verebilirsiniz. Kullanıcılar, ne kadar çok yorum bilgisine ulaşırsa, sunulan hizmetin güvenilir olduğu kanısına varacak, satın alma istekleri artacaktır.

Müşteri Yorumlarının Sitede Doğru Yerde Gösterilmesi

Müşteri yorumları bölümleri, site tasarımına göre farklı yerlerde olabiliyor. Sitenizi tasarlarken müşteri potansiyeline ve hedef kitle karakteristik özellik analizlerine göre yapmalısınız.

Hedef kitlenin sitede hangi bölümleri ziyaret ettiğini bildiğinizde, müşteri yorum bölümlerini o alanlara yerleştirmeniz faydalı olacaktır. Müşteri yorum alanları ürün sayfasında yer alabildiği gibi ana sayfada ve farklı bölümlerde de yer alabilir.

Sitenin farklı alanlarında müşteri yorumlarının kullanıcılara gösterilmesi, hizmetlerin şeffaf ve güvenilir olduğu kanısının uyanmasına neden olacaktır. Yorum sayısı fazla ve olumlu olan ürünlerin satış oranları daha yüksektir. Ziyaretçilerin, yapılan yorumları görmesini sağladığınızda satış hedeflerinize kısa sürede ulaşırsınız.

E-Ticaret Müşterilerinin Yorum Yapmasının Sağlanması

E-Ticarette müşterilerin hizmetlerden memnun kaldığını en iyi, yapılan yorumlar gösteriyor. Müşterilerin yorum yapmasını sağlayacak taktikler kullanılırken, yorum işlemlerinin kolay yapılabilmesi gerekiyor. Müşterilerin tekrar ürün satın almasını sağlayabilmek için taleplerin doğru işlemlerle ve kısa sürede karşılanması gerekiyor.

Başka kullanıcıların yorum bıraktığını gören ve hizmetlerden memnun kalanlar da yorum yapacaktır. Müşteri memnuniyeti sağlayarak yorum yapmaları için indirim kuponları, özel promosyon seçenekleri sunabilirsiniz. Tekrardan ürün satın almalarını sağlayacak yöntemler, yorum yapmalarını da sağlayacaktır.

Müşterilere Mail Gönderilmesi

Online alışverişlerde, müşteriler siparişlerini oluşturduktan sonra ürün teslim işlemlerine kadar bilgilendirme yapılmasını ister. Ürün siparişlerinden sonra e-posta maili göndererek işlemler hakkında bilgi verebilirsiniz.

Yapacağınız her bilgilendirme müşteri memnuniyetini artıracaktır. Gördükleri ilgi, istedikleri ürüne ulaştıklarında, E-Ticaret sitenizde yorum yapmalarını sağlayacaktır. Satış sonrası memnuniyet bildirimi için mail göndererek link üzerinden yorum sayfasına ulaşmalarını ve ürün hakkında yorumda bulunmalarını sağlayabilirsiniz.

Müşterilere Mail Gönderilmesi

Ürün Teslimatı Sonrası Destek Maili Gönderilmesi

E-Ticaret sitesinde ürün satışı gerçekleştikten sonra müşterilerden yorum yapmalarını talep etmek karşılık bulmayabilir. Tüketiciler, ürünü teslim aldıktan sonra yorum yapmaya yönelecekleri için teslim alındıktan sonra hatırlatma yapmakta fayda vardır.

Ürün teslimatını takip etmeli ve ürünü aldıktan sonra hatırlatma mailleri göndererek, ürün memnuniyetini ölçen sorular sorabilir ve yorum yapmalarını isteyebilirsiniz. Satış sonrası destek ve iletişimler müşteri memnuniyetini ve yapılan yorumları artırır.

Müşteri Yorumlarına Cevap Verilmesi

Online satış sitelerinde tüm müşteri yorumlarına yer vermelisiniz. Her müşterinin beklentisi ve ürün değerlendirmesi farklı olur. Yapılan yorumlar olumlu ya da olumsuz olsa bile müşterilere dönüş yapabilir ya da site üzerinden en uygun cevabı verebilirsiniz.

Yapılan yorumlarda müşterilere teşekkür mesajı göndermek ya da bildirilen sorunlara çözüm bulmak, müşteriye verilen değeri gösterir. Yapılan yorumlara en kısa sürede cevap vermeniz, bu yorumlarını artıracak taktikler arasında yer alıyor.

Müşteri Yorumlarına Cevap Verilmesi

Olumsuz Yorumların Dikkate Alınması

Hizmet kalitesini artırmak ve müşteri potansiyelini koruyabilmek için olumlu yorumlar kadar olumsuz yorumları da dikkate almalısınız. Olumsuz yorumları dikkate aldığınızda ve müşterinin belirtmiş olduğu sorunlara çözüm bulduğunuzda güvenilir olma durumunuz artacaktır.

Ziyaretçiler, müşteri tarafından yapılan olumsuz yorumlara cevap verildiğini gördüğünde müşteri taleplerinin dikkate alındığını görecektir. Bu yeni müşterilerin satın alma isteklerinin artmasını ve ürün satın aldıktan sonra kendi yorumlarını paylaşmalarını sağlar. Olumsuz yorumları dikkate alarak olumlu yoruma dönüştürebilir, arama motoru aramalarında da üst sıralarda yer almaya başlayabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesinin Mobil Uyumlu Olmasının Sağlanması

E-Ticaret sitesi erişimleri ne kadar kolay olursa ziyaretçi sayısı o oranda artar. Mobil uyumlu E-Ticaret sitesi üzerinden online alışverişler daha kolay olur. Günümüzde, internet üzerinden ürün siparişi vermek isteyenler daha çok cep telefonlarında işlem yapıyor.

E-Ticaret siteniz için mobil uygulama geliştirdiğiniz zaman müşteri sayınız ve ürünlerle ilgili müşteri yorumlarınız artacaktır. İnsanlar, hızlı erişim yapmayı tercih ediyor ve en kısa sürede doğru ürünleri ulaşmayı hedefliyor.

E-Ticaret sitesinin mobil uyumlu olması, birçok açıdan avantaj sağlayacaktır. Yorumları artırabilmek için mobil sayfada da yorumlar bölümü ziyaretçileri gösterilmeli ve yeni yorumların kolay işlem adımlarıyla yapılmasını sağlamalısınız. E-Ticaret sitenizin yorum bölümlerinin analizlerini yapmalı ve mobil uyumlu olmasını sağlamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir